Wie zijn we?

Wij zijn de Stichting vrienden van Cura Twente, opgericht 10 september 2013. Cura Twente is een kleinschalige dagbesteding in Enschede en Haaksbergen voor (jong)volwassen mensen met een verstandelijke beperking. Het behalen van kleine overwinningen op zichzelf maakt de deelnemers blij en zorgt dat ze zich begrepen voelen.

Groepsactiviteiten

Er zijn groepsactiviteiten als muziek, zwemmen en bakken, evenals een atelier voor kunstwerken. Het winkeltje verkoopt de zelfgemaakte producten en kunstwerken. Door de lage overheadkosten zet Cura Twente zoveel mogelijk beschikbare (financiële) middelen in voor de deelnemers en realiseert zo haar missie: Mensen met een verstandelijke beperking gelukkig laten zijn. Echter: snijden in budgetten door de overheid maakt het steeds moeilijker om de doelstellingen te realiseren.

Hoe helpt de Stichting vrienden van Cura Twente

Met financiële hulp bij het aanschaffen van kleine hulpmiddelen als een IPad of een schildersezel. Maar ook bij de aanschaf van een bijvoorbeeld een duo-fiets of het aanbieden van vervoer. Zo staat een eigen rolstoelbus ook op ons wensenlijstje. De Stichting vrienden van Cura Twente probeert dit te bereiken door het organiseren van een kunstuitleen, de verkoop van bij Cura Twente gemaakte kunstwerken en het organiseren van fondswervingsacties. Maar vooral ook door het werven van nieuwe vrienden! Kijk onder 'donateurs' hoe u ook vriend kunt worden.